Contentmarketing, storytelling,

Contentmarketing op basis van storytelling

Content marketing is vandaag niet meer weg te denken uit de digitale marketingstrategie van een bedrijf of organisatie. Ook niet uit dat van jou. Het beantwoordt immers helemaal aan wat jouw klant zoekt en wat hij wil lezen op jouw website en jouw social mediapagina's. Als je dan ook nog gebruik maakt van storytelling, krijgt jouw content ook nog een entertainend, educatief en informatief karakter. Waarmee je je onderscheidt van jouw concurrent.

Als Digitaal Architect hebben wij hiervoor een sterk multifunctioneel concept ontwikkeld: Stories & Meer!

We laten personen - die helemaal aansluiten bij de doelgroep of meerdere doelgroepen van jouw producten of diensten - een eigen verhaal vertellen (storytelling, dus) en hun tips en tricks uit de doeken doen die ervoor gezorgd hebben dat hun vraag of probleem werd opgelost. Ondersteund met de alleszeggende foto's of eventueel video's. Dat is wat de klant van vandaag op jouw website wil lezen of zien: de oplossing op zijn vraag of van zijn probleem.

Als je hem dat kan uitleggen, in een vlot geschreven tekst of door middel van een videofilm met herkenbare situaties, wordt de inhoud en wat jij wil vertellen, veel beter onthouden. En vooral: hij zal jouw bedrijf zeker herinneren als een expert terzake die er naar streeft om in de eerste plaats zijn klant te helpen en dan pas hem of haar iets te verkopen. 

Deze artikels, foto's of video's vormen ook mooie tools om te scoren op social media. Ook daar wil men herkenbare en vraagoplossende dingen lezen en zien en reageert men niet langer op zuivere verkoopspraatjes of nietszeggende slogans of beelden.

Ons concept Stories & Meer! zorgt voor een unieke kruisbestuiving tussen jouw website en jouw uitingen op de diverse social mediakanalen. Het kan ook perfect ingezet en gecombineerd worden mocht je toch nog vasthouden aan traditionele print- en audiovisuele communicatie.

Wij hebben hiervoor een zeer sterk team rond ons verzameld. Zij zorgen voor de casting van de personen uit de juiste doelgroep, ze luisteren naar hen, maken leuke foto's of video's en schrijven hier een sterk verhaal rond. Dat veel meer trafiek op je website en reacties op de sociale mediakanalen zal creĆ«ren. Waardoor jouw bedrijf zich automatisch profileert als expert in het product of de dienst die de klant zoekt en overweegt te kopen of gebruik van te maken. Bovendien wordt probleemoplossende content zeer sterk gewaardeerd door zoekrobotten, waardoor jouw website automatisch beter zal scoren in hun rankings.

Benieuwd om te weten hoe we met Stories & Meer! contentmarketing en storytelling ook kunnen integreren in jouw - eventueel reeds bestaande - digitale communicatie? Contacteer ons vandaag nog op 0032 (0) 473 450 780 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..